Zutphen

Zutphen, aan de Berkel en de IJssel, is een van de oudste steden van Nederland. De Hanzestad kent een rijke geschiedenis en dat ervaar je volop als je door de stad loopt! Kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen, je waant je hier even in de middeleeuwen.


Daarnaast geniet je van een aantrekkelijke mix van winkels, horeca en evenementen. Breng een bezoek aan de unieke winkels en speciaalzaken, bekijk de monumenten en rust tussendoor uit bij een van de vele lunchrooms, restaurants en café's.


Houd je van fietsen of wandelen? En er is nog veel meer te zien en te doen in Zutphen. In en rond Zutphen zijn diverse musea te bezoeken. De vernieuwde Musea Zutphen openden in mei 2017 de deuren in het Hof van Heeckeren. In dit stadspaleis aan ’s Gravenhof vind je het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak (modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst) samen onder één dak.


Ook aan het ’s Gravenhof kunt u de majestueuze St Walburgiskerk bezoeken, tot aan de reformatie een kapittelkerk. Deze kerk herbergt ook de unieke Librije, één van de laatste twee originele openbare kettingbibliotheken in Europa met de incunabelen (wiegedrukken) vastgeketend aan de lectrijnen (leesbanken).


In De Hoven vind je Museum Boer Kip, gevestigd in de stadsboerderij.  Aan de IJssel ligt op een verborgen plekje de Zutphense Museumhaven met historische schepen, die een beeld geven van de traditionele binnenvaart.


Ontdek Zutphen met een rondleiding of rondvaart. U kunt mooie vaartochten maken in de fluisterboten op de Berkel en de Zutphense grachten. In ruim een uur geniet je van historische stad en mooie natuur. De schippers staan te trappelen om hierover mooie verhalen te vertellen.


Kies je voor een stadswandeling langs de cultuurhistorie van Zutphen of voor één van de wandelroutes in de groene omgeving rond de Hanzestad? Of plan je fietstocht de Achterhoek in of de Veluwe op, langs Berkel en IJssel geniet je volop van het moois dat de omgeving te bieden heeft.


In het sfeervolle centrum vind je unieke winkels. Tijdens een dagje winkelen in Zutphen trekken de met zorg samengestelde etalages ongetwijfeld je aandacht. Let ook op de gevels in de straten en steegjes. De historische binnenstad contrasteert met de moderne winkels en dat maakt een dagje Zutphen tot een beleving waar je niet uitgekeken raakt. Je vindt hier eigentijdse shops, originele boetiekjes en galerieën. Elke donderdagochtend en zaterdag is er een grote markt.

Contact

Rijkenhage 1
7201LP Zutphen

0575-544510   [alleen bereikbaar gedurende het vaarseizoen tussen 10.00 - 16.00 uur]

info@fluisterboot-zutphen.nl