Reacties

 

reacties:


Vrijdag 28 oktober op de valreep een boottochtje gemaakt met mijn man, broer en schoonzus.
We hebben er zeer van genoten en hadden een alleraardigste schipper! José de Klepper


26/9/2022 Wij hebben een rondvaart gemaakt op de Berkel met één van jullie boten en gids/schipper en vonden het geweldig mooi. De man vertelde er ook uitbundig over en had er ook een duidelijk verhaal bij. Het is ook een schitterende omgeving. Kortom we hebben genoten. We geven het door aan kennissen en/of familie, dat als ze in Zutphen komen dit beslist moeten doen. (Theo van der Ven)


We hebben onze zus/schoonzus op zaterdag 17 september 2022 tgv van haar 80 ste verjaardag een middag Zutphen aangeboden met ondermeer een fluisterboottocht. De recensie mbt boottocht van haar en de andere 5 personen was en is nog geweldig; de schipper deed het perfect. De buien die af en toe overkwamen deden geen afbreuk, getuige de duimpjes die omhoog gingen. Ik wil de genoemde recensie graag met jullie delen; ook de administratieve afhandeling vooraf was goed. Vriendelijke groet, familie Tangelder.

 


Absoluut, blijft bijzonder om Zutphen vanaf het water te zien. Zutphenees,2 keer eerder mee gefluisterd.
Echt een aanrader.. Top vrijwilligers, en daar gaat het om, gewoon genieten van de verhalen, en bovenal Zutphen, mijn prachtige stad. Erna Hulst


L.S..,

U vroeg een review via google of facebook. Via beide systemen weiger ik te werken. Toch wil ik u laten weten van onze ervaringen.

Op zondag 26 juni maakten we een tocht over de Berkel met 2 grote fluisterboten. De ervaring van alle deelnemers was zeer positief. Echter bleek een verschil tussen beide boten. De schipper van boot 1 wist als echte (gepensioneerde) leraar voortdurend boeiend te vertellen over de omgeving. De schipper van boot 2 deed dit nauwelijks. Zij meende dat de deelnemers vooral met elkaar wilden praten. Dat gebeurde natuurlijk ook wel, maar daardoor miste de deelnemers wel de toch ook interessante gegevens, die over de omgeving te vertellen zijn. Iets meer initiatief hierbij van de zijde van de schipper zou ik op prijs hebben gesteld.

Desondanks is er een positief beeld van de boottocht bij ons achter gebleven.

Peter Heitling


Gisteren (11/6/2022) genoten van een prachtige boottocht met de fluisterboot door Zutphen. De schipper had veel kennis en wilde deze kennis graag met ons delen. In de boot zaten 15 mensen, en iedereen luisterde aandachtig naar zijn verhalen. Wij mochten gebruik maken van de tillift. Erg fijn dat dit tot de mogelijkheden behoorde. Hij nam hiervoor alle tijd. De tillift was een schenking en dit jaar voor het eerst in gebruik. Voor rolstoelgebruikers heel fijn om op die manier mee te kunnen op de boot. Het weer was prachtig en de boottocht duurde zo'n vijf kwartier. De tijd vloog om. Veel meerkoeten met jongen die we van dichtbij konden bewonderen. Zeer de moeite waard wanneer je in Zutphen bent. Wel even van tevoren reserveren, aangezien er veel belangstelling voor is! (K Poelstra)


Dag zondagsschippers,

Ik wil iedereen bedanken voor de heerlijke boottocht, die wij vandaag hebben gehad. Ook onze moeder was van de partij, ze werd letterlijk aan boord gehesen. Dank voor jullie hartelijkheid en enthousiasme!

Karianne Westerman
 

Afgelopen vrijdag zijn we (3 dochters en moeder) in Zutphen geweest en hebben daar een prachtige (ook qua weer) dag gehad. Begonnen met een heerlijke rondvaart om 11 uur, met z´n 4-en (+ de schipper) op een fluisterboot. de meneer had erg veel kennis over de omgeving en de geschiedenis; het was werkelijk indrukwekkend. Daarna hebben we de rest van de dag doorgebracht op het terras van paviljoen IJsselkade en rondgelopen in de stad en aan de oevers/kade van de Ijssel. We wilden u met dit mailtje even laten weten hoe wij hebben genoten in uw stad. en dat uw stichting nog maar lang mag voort blijven bestaan. Fam van der Schoot


Gisteren zijn mijn man en ik een dagje naar Zutphen gegaan en met de fluisterboot mee geweest. Mede dankzij schipper Harry was het een zeer geslaagde belevenis. Een echte aanrader voor een bezoeker van deze prachtige stad. Daarna zijn we nog met de stadstour met de open bus meegegaan. Ook dit was echt de moeite waard, een chauffeur die op zeer aangename wijze van alles vertelde over de gebouwen en omgeving. De gemeente mag deze vrijwilligers op handen dragen, want dankzij hun geweldige inzet zorgen ze ongetwijfeld voor goede extra euro's voor de stad.
Dankzij hun zeer professionele bijdrage was het een dag met een gouden randje. Hartelijk dank heren,
ik zou het iedereen aanraden een dagje Zutphen te plannen compleet met fluisterboot en bus-rondrit. Zeker de moeite waard!!!!

Marijke Anthonij


Wij hebben mogen genoten van een heerlijke vaartocht. Het is echt waar voor je geld. Prachtig om te zien hoe gepassioneerd jullie zijn. Mooie website, leuke arrangementen. Ik wil graag de tip geven om op de website duidelijker aan te geven dat er een schipper mee vaart die alles over de stad kan vertellen. Ditzorgt voor beleving en mag dus genoemd worden! Ik zou jullie van harte aanbevelen.

Michiel


Berkel Culinair een heerlijke en prachtige aanrader.

Met ons reisgezelschap van 12 personen hebben wij, de Grijze Hoek uit Alphen aan den Rijn, op 20 april genoten van een verassende en indrukwekkende rondwandeling in het centrum van Zutphen. Na het instappen van de Fluisterboot voeren wij over de Berkel met prachtige vergezichten. De Stadgids ook de Schipper verraste ons met zijn verhalen en zeker bij het witte bruggetje ook nog op een heerlijke schippersborrel. Verder genoten wij van een heerlijk voorgerecht bij de Pauw in Warnsveld. (een paar dagen later helaas door brand gedeeltelijk verwoest). Terugvarend naar Zutphen, een meer dan voortreffelijk hoofdgerecht bij Jan de Krent. Tot slot en verderop bij de Gasterij de Gracht, afgesloten met een dessert en koffie. Wij denken dat de gemeente Zutphen heel trots mag zijn op deze vrijwilligersorganisatie die haar gasten zo verrast en informeert over onder andere de historie van deze prachtige Hanzestad. Wij hebben in ieder geval genoten en kunnen alleen maar zeggen dat de Berkel Culinair een heerlijke en prachtige aanrader is.

Grijze Hoek uit Alphen aan den Rijn.

Henk Tangerink

Contact

Rijkenhage 1
7201LP Zutphen

0575-544510   [alleen bereikbaar gedurende het vaarseizoen tussen 10.00 - 16.00 uur]

info@fluisterboot-zutphen.nl